• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Tek Ders Sınavı

► Kayıtlı olunan diploma programından mezun olunabilmesi için Senato tarafından belirlenen derslerin tamamının devam koşulunu yerine getirmiş ancak başarısız tek dersi kalan mezuniyet aşamasındaki öğrencilere, ilgili akademik birimlere dilekçe ile başvurmaları halinde her yarıyıl bütünleme sınavları/yaz okulu süreci sonrasında ilgili akademik birimlerin yönetim kurulları tarafından belirlenecek tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.

► Zorunlu stajını tamamlamamış öğrenciler de bu haktan faydalanabilir. Tek ders sınavının ölçme ve değerlendirme işlemlerinde Üniversitemizin Ön Lisans ve Lisans Ölçme ve Değerlendirme Esaslarında belirtilen Mutlak Değerlendirme yöntemi kullanılır.

► Tek ders sınavına katılma hakkı elde eden öğrenciler aynı yarıyılda sadece 1 kez sınava girme hakkına sahiptir. Tek ders sınavından başarısız olan öğrenciler, sonraki yarıyıllarda tek ders sınavına katılmak için başvuru yapabilir.

► Sadece tek ders sınav hakkını kullanan öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti ödemez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.