• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Diğer Üniversitelerden Yaz Okulu Kapsamında Ders Alma

► Öğrencinin kayıtlı olduğu diploma programının, ders alacağı diğer üniversitede bulunması gerekmektedir.

► Kayıtlı olduğu programın ilgili yıldaki taban puanına eşit ya da yüksek olan üniversitelerin yaz okullarından alınacak dersler kabul edilir.

► Alınacak dersin içeriğinin %80 benzer olması ve kredi yönünden eşit ya da yüksek olması gerekir.

► Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki programların temel bilimler ortak dersleri için diğer şartlar hariç öğrencilerin kayıtlı oldukları programın bulunması şartı aranmaz.

► Vakıf üniversitelerinde tam burslu, yarı burslu ya da ücretli olan programlarda yaz okulunda esas alınacak taban puan, ücretli programın taban puanıdır.

► Öğrenciler, sadece başarısız olunan derslerden en fazla 3 dersi alabilirler.

► Yatay geçiş ve dikey geçiş yoluyla Üniversitemize kaydolan öğrenciler, intibak edildiği yarıyıl dahil eksik kalan tüm derslerini alabilirler.

► Öğrenciler, ders içeriğinin ilgili bölüm kurulu tarafından uygun görülmesi durumunda ders alabilirler.

► Yaz okulu kapsamında alınan notlar, Üniversitenin Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesinin 20 nci maddesine göre değerlendirilir. Ayrıca başarısız olunan ders transkriptine işlenir ve genel not ortalaması hesabına dahil edilir.

► Mezuniyet aşamasına gelmiş ancak hiç almadığı bir dersi kalmış öğrenci, ilgili birim yönetim kurulu tarafından uygun görülmesi halinde kalan dersini alabilir.