• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitimi

► İsteğe bağlı hazırlık sınıfı (İngilizce) eğitimi başvuruları Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nün belirleyeceği tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu’na yapılacaktır. Başvurular ile ilgili detaylı bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulu’nun web sayfasını (https://ydyo.bakircay.edu.tr/) takip etmeniz gerekmektedir.

► Yabancı Diller Yüksekokulu İletişim: 0 (232) 493 00 00 / 11144

► İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına kabul edilecek öğrenci kontenjanı her yıl Yabancı Diller Yüksekokulu Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.  Aşağıda listelenen programlarımıza yerleşen öğrencilerimiz talep etmeleri halinde kontenjan dahilinde 1 yıl süreli isteğe bağlı hazırlık sınıfı (İngilizce) eğitimi alabileceklerdir.

Birim
Program
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya
Psikoloji
Sosyoloji
Tarih
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat
İşletme
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği
Biyomedikal Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Hemşirelik
Odyoloji
Sağlık Yönetimi
Hukuk Fakültesi Hukuk

► İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına kontenjan dâhilinde kabul edilmiş olan öğrenciler ders ekle-sil işlemleri süresince bölümlerine geçmek istediklerini beyan ederek hazırlık eğitiminden vazgeçebilirler.

► İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi programına kontenjan dâhilinde kabul edilmiş olan öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen seviye belirleme sınavına girerler ve seviye belirleme sınavı sonuçlarına göre uygun düzeydeki sınıflara yerleştirilerek yabancı dil hazırlık eğitimine başlarlar.

► İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitiminde bir yılın sonunda, öğrenciler, başarı koşulu aranmaksızın yerleştikleri programa devam ederler.

► Başarılı olan öğrenciler Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olur.

► Başarısız olan öğrenciler ise bölümlerine geçerler ancak zorunlu Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almakla sorumludurlar.