• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Çift Anadal Sıkça Sorulan Sorular

ÇAP'a ne zaman başvurulur?

Öğrenci ÇAP'a, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.

ÇAP'a kimler başvurabilir?

Anadal programındaki AGNO’su 100 üzerinden en az 80 olması ve Anadal Programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst %20’sinde bulunması gerekir. Öğrencinin anadal programında başarısız dersi bulunmamalıdır. Ancak Anadal Diploma Programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerin diğer başvuru şartlarını sağlaması durumunda; öğrencinin anadal programına yerleştiği YKS Puanının, ÇAP başvurusu yapmak istediği programın ilgili yılındaki YKS taban puanına eşit ya da yüksek olanlar ÇAP’a başvurabilirler.

ÇAP'a başvuran öğrencinin aldığı tüm derslerden başarılı olması gerekli midir?

ÇAP'a başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

Aynı anda birden fazla programa ÇAP kaydı yapılabilir mi?

Birden fazla çift anadal kaydı yapılamaz. Eğer öğrenci isterse çift anadalın yanı sıra aynı anda yan dal programlarına kayıt olabilir.

ÇAP'ın devamı için not kriteri var mıdır?

ÇAP'a devam edebilmek için öğrencinin çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65’e kadar düşebilir. Genel not ortalaması ikinci kez 100 üzerinden 70’in altına düşen öğrencinin ÇAP'dan kaydı silinir.

ÇAP yapan bir öğrenci devam ettiği ikinci dala yatay geçiş yapabilir mi?

Kurum için geçiş koşulları sağlanırsa öğrenci ikinci dala yatay geçiş yapabilir.

ÇAP'da başarılı ya da başarısız olmak anadal programını etkiler mi?

Çift anadal yapan öğrencinin ikinci daldaki aldığı notlar ana dalı etkilemez.

Çift Anadal yapan ve anadal derslerinde başarısız olan öğrencinin ikinci daldan kaydı silinir mi?

Evet. Öğrenci öncelikle ana dal derslerini başarıyla vermelidir.

İkinci Anadalda Başarısız Olan Öğrencinin Geçtiği Farklı Dersler Belgelerde Gösterilir mi?

İkinci anadal programındaki geçilen dersler genel not ortalamasına katılmaz. Fakat anadal transkriptinde ve diploma ekinde gösterilir.

Çift Anadal Programının tüm derslerini almak gerekli midir?

Çift Anadal Programı ilgili bölümün anadal programının tüm derslerini kapsar.

Çift Anadal Programının ücreti nedir?

ÇAP öğrencileri, anadalından mezun oluncaya kadar sadece anadala ait katkı payını/öğrenim ücretini öder. Ancak, anadalından mezun olduktan sonra kullanılan ek süre boyunca Mütevelli Heyet tarafından her eğitim-öğretim yılı için kayıtlı olduğu çift anadala ait belirlenen katkı payını/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler.