• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Dikey Geçiş

Dikey Geçiş yoluyla Üniversitenizi kazandım, nasıl kayıt yaptırabilirim?

PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile ÖSYM' nin belirleyeceği kayıt tarihleri arasında https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Dikey Geçiş yolu ile Üniversitenize kayıt yaptıracağım, derslerimin tümü intibak edilir mi?

İzmir Bakırçay Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi'nin 8. Maddesi 3 üncü fıkrasına göre, ön lisans düzeyindeki bir programdan Üniversitemizde lisans düzeyindeki bir programa dikey geçiş yapan öğrencilerin, ön lisans programdaki derslerinden sadece 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5’inci maddesinin (i) bendinde bulunan ortak zorunlu dersler muaf sayılmaktadır. Bu öğrencilerin intibakları Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi gereğince 1. sınıfa yapılmaktadır.

 

Dikey Geçiş yoluyla hangi programlara E-Kayıt yaptırabilirim?

Üniversitemiz tüm programlarına E-Kayıt uygulaması yapılmaktadır.

 

Dikey Geçiş yoluyla Üniversitenize yerleştirildim, kayıt işlemleri için Üniversiteye gelmem gerekiyor mu? Belge getirmem gerekiyor mu?

E-Devlet sistemi üzerinden online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri gerekmemektedir. Kayıt sürecini E-Devlet sistemi üzerinden tamamlayan öğrencilerimizden lise ve ön lisans diploması da dahil olmak üzere hiçbir belge talep edilmeyecektir. Online kayıt işlemini yapamayan öğrencilerimizin kayıtları ise Üniversitemiz tarafından belirlenen tarihler arasında mesai saati bitimine (17.00) kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na ön lisans diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurmaları halinde yapılacaktır.

 

Dikey Geçiş Yoluyla Üniversitenize yerleştirildim fakat ön lisans programdan henüz mezun olamadım, ne yapmalıyım?

Kayıt tarihi itibariyle kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya staj sonucunda mezun olacak olan öğrenciler de bahar yarıyılı derslerin başlangıcına kadar mezun olduklarını belirten resmi yazı veya ön lisans diplomaları ile şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir.