• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Yeni Kayıt İşlemleri

Üniversitenizi kazandım. Kaydımı nasıl yapabilirim?

Üniversitemize ÖSYM sınavı ile kayıt hakkı kazanan adaylar kesin kayıt işlemlerini; ÖSYM tarafından ilan edilen tarihler arasında E- Devlet üzerinden ya da Üniversitemize şahsen başvuru yaparak tamamlayabilirler.

 

E – devletten kaydoldum teyit ettirebilir miyim?

E-devlet kayıt sistemi ile kayıt yaptırdığınızda kaydın yapıldığına dair bir belge oluşmaktadır. Belgede yer alan öğrenci durumunuz ders kaydını gerçekleştirmediğiniz için pasif görünecektir.

 

E-Devlet şifremi nereden alabilirim?

E-Devlet şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik Numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) belgesi ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez Müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden alınabilir.

 

E-Kayıt yapamıyorum. Ne yapabilirim?

E-Devlet üzerinden E-Kayıt işlemini yapamayan adaylar, Üniversitemiz web sayfasında duyurulan yeni kayıt işlemleri için istenilen belgelerle birlikte, ÖSYM tarafından ilan edilen tarihler arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurarak kayıt işlemini yaptırabilirler.

 

E-Kayıt yaptırdım. Üniversitenize gelip kayıt yaptırmam gerekiyor mu?

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için Üniversitemize gelmesine ve herhangi bir belge getirmesine gerek yoktur.

 

Yeni kayıtlı öğrenciyim, öğrenci numaramı nasıl öğrenebilirim?

https://ubys.bakircay.edu.tr/bilgi/ogrencinosorgulama adresine girerek öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

 

Kayıt için öğrenci yerine velisi ya da başka birisi gelebilir mi?

Aday öğrenci, kural olarak kaydını bizzat kendisi gerçekleştirir. Ancak geçerli mazeretini belgelendiren aday öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, belirlenen esaslara uymak koşuluyla on sekiz yaşından küçük olanların kanuni temsilcileri tarafından, on sekiz yaşından büyük olanların ise kendisinin tayin edeceği vekilleri tarafından yaptırılır. Süresi içinde ilgili birime kayıt yaptırmayanlar, Üniversite öğrencisi olma hakkını kaybeder.

 

Üniversiteye ulaşım, barınma ve yemek hizmetleri ile ilgili nereden bilgi alabilirim?

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının https://sks.bakircay.edu.tr/ adresinden bilgi alabilirsiniz.