• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Çift Anadal Başvuru Koşulları

►Lisans öğrencileri, lisans ve önlisans düzeyindeki programlara, önlisans öğrencileri ise yalnızca önlisans ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.

►Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında, anadal önlisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.

►Anadal Diploma Programındaki AGNO’su 100 üzerinden en az 80 olması ve Anadal Diploma Programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst %20’sinde bulunması gerekir. Ancak Anadal Diploma Programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerin diğer başvuru şartlarını sağlaması durumunda, ÇAP yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da ÇAP’a başvurabilirler.

►ÇAP'a başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

►Başvuru yapılan ÇAP’ın öğrenci kabulünde ÖSYM kılavuzunda yer alan özel koşulların sağlanması gerekir.

►ÇAP'a başvurular değerlendirilirken, sıralama öncelikle AGNO ve en üst %20 başarı şartına göre yapılır.

►Aynı anda birden fazla ikinci anadal diploma programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci anadal diploma ile yandal programına kayıt yapılabilir.

►Asil aday sayısı kadar yedek aday belirlenir. Asil listede olup kaydını süresi içerisinde yaptırmayan öğrencilerin yerine sırasıyla yedekler yerleştirilir.

Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlarda ÇAP/Yandal Programına öğrenci kabulünde, yabancı dil için ilgili program tarafından istenen koşulları yerine getirmek zorunludur.