• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Yandal Genel İlkeler

►Başvurular, o programın yürütüldüğü ilgili Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir.

►Yan dal Programı lisans diploma programları arasında uygulanır. Önlisans diploma programlarına kayıtlı öğrenciler Yan dal Programına başvuramazlar.

►Yan dal programlarını tamamlayanlara eğitim aldıkları alanda sadece başarı belgesi (Yan dal Sertifikası) düzenlenir. Bu belgeler diploma yerine geçmez.

►Yan dal Programına başvurusu kabul edilen öğrenci, Yan dal Programı kapsamında, Senato kararıyla belirlenmiş olan dersleri almak ve bu dersleri başarmak zorundadır.

►Yan dal Programı için öğrencilerin aldıkları derslerin kaydı, Anadal Diploma Programlarından ayrı tutulur. Bir öğrencinin kayıtlı olduğu Yan dal Programında aldığı derslerin ortalaması, anadal AGNO’sundan ayrı hesaplanır.

►Kayıtlı olduğu Anadal Diploma Programında kayıt donduran öğrenci, Yan dal Programında da kayıt dondurmuş sayılır.

►Yan dal programına devam edebilmesi için öğrencinin anadal programındaki not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şarttır. Bu şartı sağlayamayan öğrencinin yandal programından kaydı silinir. Öğrencinin başarılı olduğu ve anadal programına sayılmayan dersler, genel not ortalamasına dahil edilmeksizin transkript ve diploma ekinde yer alır.

►Yan dal programına başvurusu kabul edilen öğrenci, yan dal programı kapsamında, senato kararı ile belirlenmiş olan dersleri almak ve bu dersleri başarmak zorundadır. 

►Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ancak yan dal programını bitiremeyen öğrencilere ilgili yönetim kurullarının kararı ile en fazla iki yarıyıl ek süre tanınır.

►Öğrencinin Yan dal Programındaki başarı durumu, Anadal Diploma Programındaki mezuniyetini etkilemez.

►Yan dal Programı öğrencisi, öğrenim süresinin herhangi bir yarıyılında Yan dal Programını kendi isteğiyle bırakabilir. Yan dal Programından kayıt sildiren öğrenci, aynı Yan dal Programına tekrar kayıt yaptıramaz.

►Yan dal Programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencilerin Yan dal programından kaydı silinir.

►Öğrencinin Yan dal Programından kaydının silinmesi halinde; Yan dal Programında öğrenim gördüğü sırada başarılı olduğu dersler, ilgili Yönetim Kurulu kararıyla kayıtlı olduğu Anadal Diploma Programındaki seçmeli derslere eşdeğer sayılabilir.