• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

2019 – 2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kaydı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

Üniversitemiz öğrencilerinin 2019 – 2020 eğitim – öğretim yılı güz yarıyılı Ders Kayıtları ve Danışman Onayı (Katkı Payı / İkinci Üniversite Kapsamında Harç Ödemeleri) 09- 13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmek için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

2019 YKS sonucu üniversitemize yeni kaydolan birinci sınıf öğrencilerimizin ders kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacağı için öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Daha önce bir yükseköğretim kurumunda kaydı bulunan öğrencilerimizin ikinci üniversite katkı payı ödemesi gerektiğinden, katkı payı ödemesi yapmayan öğrencilerimizin ders kayıtları yapılamayacaktır.

* 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Yönetim Bilişim Sistemleri programının zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerimiz 156,5 TL katkı payı ödemesi gerekmektedir. Bu tutarın ödenmemesi halinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz yarı yılında ders kaydı yapamayacaklardır.

Katkı payı / öğrenim ücretlerinizi 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında öğrenci numaranız ile herhangi bir Vakıfbank ATM veya internet şubesinden ödeyebilirsiniz.
Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Belirlenen harç miktarını yatırdıktan sonra öğrenci numaranız ve şifreniz ile Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak “Kayıt Yenileme (Ders Seçme İşlemleri)” menüsünden ders seçme işlemlerini yapınız.

2’inci sınıf lisans programlarına kayıtlı öğrencilerimizden Genel ağırlıklı not ortalaması 1.80 altında olan öğrencilerimiz sınamalı öğrenci statüsünde olacaktır. Bu öğrencilerimiz başarısız ve hiç almadıkları 1’nci sınıf derslerini alacaklardır. Ayrıca 18 krediyi geçmeyecek şekilde 2’nci sınıf derslerini de alabilirler.

Tekrar etmeniz gereken veya daha önceki yarıyıllardan ilk defa alacağınız dersleriniz varsa bunların eklendiğinden emin olunuz.

Akademik Birimler tarafından kota belirlenen seçmeli derslerde öncelik ders kaydını yapıp danışman onayına gönderilen öğrencilerde olacaktır.

Yatay geçiş ile üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz intibak işlemlerinin tamamlanmasından sonra ders kayıtlarını danışman öğretim elemanları ile yapacaklardır.

Bütün derslerinizi ekledikten sonra Danışman onayına göndermek için butonuna tıklayınız. Bu aşamadan sonra eklediğiniz derslerde değişiklik yapamazsınız. Bu işleminizden sonra değişiklik taleplerinizi danışman öğretim elemanınıza yaptırabilirsiniz.

Ders kaydınızı mutlaka danışman öğretim elemanı ile görüşüp onaylatınız. Danışman onayı yapılmayan ders kayıtları geçersiz sayılacaktır.

Ders kaydı yapan tüm öğrencilerimizin kendi sayfalarına girerek danışman onayının yapılıp yapılmadığını ve ders kaydının doğru olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Aksi halde ders kaydında yapılan olası hatalardan öğrenci sorumlu olacaktır.

Öğrenci Bilgi Sistemine Girmek İçin Tıklayınız.

Danışman Öğretim Elemanınızın Telefon Numarasını Öğrenmek İçin Tıklayınız.