2019 YKS Sonucunda Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili öğrencimiz,

İzmir Bakırçay Üniversitesi ailesinin bir üyesi olma tercihiniz nedeniyle sizleri tekrar tebrik ediyoruz. Kayıt işlemlerini  www.turkiye.gov.tr adresinden online olarak veya Üniversitemize gelerek şahsen kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimizden, herhangi bir belge talep edilmemektedir.

Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimiz 1’inci, 2’nci ve 3’üncü sınıf eğitimlerini Dokuz Eylül Üniversitesinde sürdüreceğinden kesin kayıt işlemleri Üniversitemiz tarafından yapılmış olmasına rağmen, ders kayıtlarını Dokuz Eylül Üniversitesinde yaptıracaklar ve gerek akademik takvim gerekse mevzuat açısından Dokuz Eylül Üniversitesi hükümlerine tabi olacaklardır.

1’inci sınıf öğrencilerimizin kayıt yenileme ve danışmanı onayı işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacak olup, öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Ancak birden fazla yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan ve ikinci üniversite olarak üniversitemize yerleşen normal öğretim öğrencilerinin ders kayıtlarının yapılabilmesi için katkı payının ödenmiş olması gerekmektedir. Katkı Payı / İkinci Üniversite Kapsamında Harç Ödemeleri 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversitemizde dersler 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi için lütfen tıklayınız.

Öğrenci Bilgi Sistemine http://ubs.bakircay.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sisteme ilk giriş için Kullanıcı Bilgileriniz

Kullanıcı Adı  : Öğrenci Numaranız

Şifre                : T.C. Kimlik numaranızın son 8 hanesidir.

Öğrenci numaranızı bilmiyorsanız Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin kimlik kartları, 16 Eylül 2019 tarihinden itibaren Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından teslim edilecektir. Kimlik kartınızda kullanılacak olan fotoğrafınızın güncellenmesini istiyorsanız, 06 Eylül 2019 tarihine kadar Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak lütfen fotoğraf güncellemesi yapınız. Fotoğraf güncelleme taleplerinizde kullanacağınız resimler resmi iş ve işlemlerde kullanılabilecek uygunlukta rahatça tanınabildiğiniz resimler olması durumunda onaylanacaktır.

Üniversitemiz tarafından yapılacak olan SMS bilgilendirme hizmetinden yararlanabilmeniz için Öğrenci Bilgi Sistemindeki GSM alanını doldurmanız gerekmektedir. Telefon numaranızda değişiklik olması durumunda bu alanı güncellemeniz yeterli olacaktır.

Fotoğraf güncelleme ve SMS Bilgilendirme hizmeti kapsamında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış olduğunuz dersler için 16-30 Eylül 2019 tarihleri arasında muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini kayıt yaptırdığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna şahsen başvuru yapabilirsiniz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri programına yerleşen öğrencilerimiz için 11-12 Eylül 2019 tarihlerinde Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik ve Muafiyet Sınavı yapılacaktır. Yapılacak sınavdan başarısız olan öğrencilere 1 yıl süreli Zorunlu Hazırlık Programı uygulanacaktır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Üniversitemiz bünyesindeki bütün programlarda okutulmakta olan ortak zorunlu ders olan Yabancı Dil (İngilizce) dersleri için yapılacak olan Yabancı Dil (İngilizce) muafiyet sınavı hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.